Met de Pirelli test in Almeria kwam er officieel een einde aal de lange winterstop van het Van Zon Remeha BMW Team. In Spanje kon het team zich voorbereiden op een nieuw Superbike IDM seizoen. Een seizoen dat het team aanvangt met maar liefst 3 nieuwe rijders. Mathieu Gines vervangt Markus Reiterberger in de Superbike klasse terwijl de BMW troepen van Werner Daemen een gooi doen naar de SuperStock-titel met de Oostenrijker Marco Nekvasil, de Duitser Jan Bühn en de sympathieke Nederlander Pepijn Bijsterbosch die aan zijn 2de jaar begint in het team.
“Alles dik in orde” was de commentaar van Werner na de 5-daagse test. “ Mijn 4 jongens waren allemaal echt snel en dat ik in alle eerlijkheid nog niet direct verwacht. We hebben heel erg veel testwerk gedaan voor Pirelli en ik denk wel dat dat zijn vruchten gaat afwerpen dit jaar. Pirelli heeft de goede banden van vorig jaar gewoon nog beter gemaakt.”

Mathieu Gines, de Superstock-kampioen van 2015, reed in Almeria meer dan 1000 testkilometers met de nieuwe BMW en de nieuwe Pirelli’s. “ Het gevoel op mijn nieuwe superbike BMW was meteen goed. Ik voel me echt thuis op de BMW. Het team heeft hier nu al schitterend werk geleverd. Na een lange winterstop deed deze training me echt deugd. De samenwerking met het team verloopt super en ook met mijn nieuwe teammaten klikt het goed.” Vooral de elektronica van de BMW was volledig nieuw voor de Fransman maar de aanpassing verliep vlot. “Mathieu heeft een zeer professionele test gedaan. Niet alleen heeft hij veel banden getest maar tegelijk ook aan de afstelling van de motor gewerkt. Super !” voegt Werner Daemen eraan toe.

De teamchef had ook veel lof voor zijn SuperStock trio. Jan Bühn komt als Supersport-kampioen bij het team en had de grootste aanpassing te maken. Maar hij had snel de snelheid van zijn collega’s te pakken. “ Het verschil met de 600 van vorig jaar was toch wel groot. Je krijgt echt wel lange armen van die BMW. Man dat gaat snel ! Maar ik heb met relatief gemakkelijk aan het vermorgen aangepast en het team heeft me hierbij werkelijk heel goed geholpen. Het gaat een fijn jaar worden !” vertelt de sympathieke Duitser na afloop van de test.

Pepijn Bijsterbosch begon de testweek met een schuivertje tegen de bandenstapel wat hem een blauw oog en wat schaafwonden opleverde maar leverde nadien toch goed werk voor het team. “ het begin was wat moeilijk maar ik kon uiteindelijk de test toch afsluiten met een persoonlijke besttijd” blikt de Nederlander terug.

Marco Nekvasil heeft reeds redelijk wat ervaring met de Superbike BMW en wist dus waaraan hij zich kon verwachten. “ Ik heb me redelijk snel aan de motor en het team aangepast. Niet moeilijk … het team en de motoren zijn echt wel TOP. We moesten niet heel veel veranderen om echt snel te zijn en toptijden te draaien hier. Ik kan nauwelijks wachten om aan het seizoen te beginnen.”

Voor Werner Daemen verloopt dus alles volgens plan. “ Alle rijders hebben tijden gedraaid in de 1’36” wat bewijst dat we goed werk hebben geleverd met de samenstelling van het team. Het zijn allemaal toppers. Het klit tussen de piloten en ook de nieuwe mekaniekers werken goed samen. Voor mij is een goede verstandhouding binnen het team even belangrijk dan goede motoren. We moeten voor elkaar door een vuur.” Zegt de immer enthousiaste kleine Belg.