De derde afspraak van het SUPERBIKE IDM – seizoen was er opnieuw eentje in Lausitzring. Daar stond het Motorsportfestival op het programma met o.a. de jongens uit het DTM en ADAC GT aan de start. Een geslaagd concept dat ervoor zorgde dat de tribunes het ganse weekend volgepakt waren. De organisatie sprak over 80.000 toeschouwers tijdens het weekend…

Spijtig genoeg zorgt dat ook voor een aangepast tijdschema waarbij de jongens van het IDM niet het beste tijdslot kregen toegewezen maar wat maakt dat uit als je voor zoveel volk mag rijden.

Voor Mathieu Gines was het toch even aanpassen. De vrije training rijden en dan meteen daarna de kwalificatie en de superpole is niet meteen ideaal en alles moet dan wel gelijk kloppen. Het feit dat de eerste wedstrijd van het seizoen ook in Lausitzring gereden werd hielp natuurlijk wel een beetje met de afstelling. Die was dik in orde want Mathieu reed naar de 2de tijd. “Mijn motor werd door het team helemaal terug opgebouwd. Dit werd weer top gedaan maar het vraagt altijd toch terug een beetje gewenning. De piste ligt ook anders en ook dat vraagt enige aanpassing maar ik ben wel tevreden met het resultaat.” Ook in de wedstrijden liep het wel goed voor de jonge Fransman. “In de eerste wedstrijd was ik een fractie te laat weg. Ik moet de BMW nog altijd leren kennen en het startincident in Nurburgring zat ook nog een beetje tussen de oren. Maar soit … ik kwam goed door de eerste ronden en zat snel in het wiel van Danny De Boer die onderweg is met een supersterke Yamaha R1 Superstock. Ik kon afwachten en hem het werk laten doen. Maar net toen ik wilde toeslaan werd de race afgebroken met een rode vlag. Jammer want ik had toch nog wel wat over om Danny voorbij te gaan.” De tweede wedstrijd werd na 4 ronden afgebroken door een ware zondvloed die de piste helemaal onder water zette. Er werden geen punten toegekend voor deze wedstrijd.

Marco Nekvasil keek het ganse weekend bewonderend toe naar wat de 4-wielers deden. “ Ja ik vind het echt wel leuk om samen een weekend te delen. De rijders hebben onderling veel respect voor elkaar en het contact met de BMW DTM-piloten is super relaxed. Toffe bende ! “Maar ik ben hier eigenlijk om punten te scoren met een BMW met 2 wielen” lacht de sympathieke Oostenrijker. “ De gewijzigde track geeft niet echt problemen maar is toch wel heel vermoeiend. Zowel voor de motor als voor mezelf.” Vanaf startplaats 6 kon Marco opklimmen naar plaats 5. Hij trok lang de kop van het achtervolgend groepje op de leider en kon alle aanvallen van achteraan afwenden. “ Ik voelde me heel goed op de motor en de banden gaan ook langer mee dan bij de eerste wedstrijden. Ik mis nog wat speed maar daar werken we aan. Het komt allemaal wel goed.”

Pepijn Bijsterbosch had ook wat last van het aangepaste tijdschema op vrijdag maar wist zich vrij zeker door de afstelling van de laatste race een dikke maand geleden. “Het was moeilijk om een vrije ronde te vinden in de kwalificatie maar de afstelling van de motor was heel goed. De race kon ik afsluiten met een 6de plaats waarmee ik redelijk tevreden ben. De snelheid zat er goed in en als de race langer had geduurd zat er wellicht meer in. Maar we zijn op de goede weg en ik kijk al erg uit naar de volgende wedstrijd in Zolder”.

Het team van Werner Daemen heeft nu een korte pauze om zich voor te bereiden op de thuiswedstrijd in Zolder. Hopelijk mogen we jullie op 9 en 10 juli verwelkomen op ons thuiscircuit !

Het team voorziet aanstaande donderdag ook nog een trainingsdag in Zolder.

Training / Startopstelling

1. 1.19,678 Marvin Fritz/Yamaha

2. 1.19,754 Mathieu Gines/BMW

3. 1.20,015 Danny de Boer/Yamaha

10. 1.21,079 Marco Nekvasil/BMW

14. 1.21,614 Pepijn Bijsterbosch/BMW

Race 1 IDM Superbike

1. Mathieu Gines/BMW

2. Florian Alt/Yamaha

3. Marvin Fritz/Yamaha

Race 1 IDM Superstock 1000

1. Danny de Boer/Yamaha

2. Roman Stamm/Kawasaki

3. Luca Grünwald/Yamaha

5. Marco Nekvasil/BMW

6. Pepijn Bijsterbosch/BMW

Klassement na 6 van 16 races IDM Superbike

1. 105 Punkte Mathieu Gines/BMW

2. 90 Punkte Marvin Fritz/Yamaha

3. 78 Punkte Max Neukirchner/Yamaha

Klassement na 6 van 16 races IDM Superstock 1000

1. 111 Punkte Luca Grünwald/Yamaha

2. 110 Punkte Danny de Boer/Yamaha

3. 67 Punkte Marco Nekvasil/BMW

6. 49 Punkte Jan Bühn/BMW

8. 35 Punkte Pepijn Bijsterbosch/BMW