Teammanager Werner Daemen heeft zijn piloten al vastgelegd voor SUPERBIKE IDM 2017. Lukas Trautmann, Danny de Boer en Jan Bühn komen volgend jaar aan de start van het Internationale Deutsche Meisterschaft met de BMW S1000RR. De onderhandelingen met Pepijn Bijsterbosch als 4de rijder lopen nog.

Lukas Trautmann

Met Lukas Trautmann, een 20 jarige Oostenrijker, haalt het officiële BMW klanten-team van Werner Daemen de FIM World Endurance kampioen van 2016 en tevens Yamaha R6-laureaat van 2014 binnen.  Lukas mocht afgelopen weekend reeds kennis maken met de BMW S1000R in het Spaanse Almeria.

Dany de Boer

De Nederlander Danny de Boer is de regerende IDM Superstock kampioen en tevens 4-voudig Nederlands Kampioen Superbike. Afgelopen seizoen won Danny maar liefst 10 van de 16 races.  Danny nam afgelopen jaar in Groot-Brittanië ook deel aan de wedstrijd van het FIM STK 1000 kampioenschap.

SUPERBIKE*IDM Lausitz 16.09.-18.09.2016 im Rahmen der World SBK

De 25 jarige Duitser Jan Bühn mocht na een verdienstelijk eerste jaar bij het team een contractverlening tekenen. De 3de van het Superstock-kampioenschap van 2016 kan zo zijn ervaring op de BMW S1000RR benutten om volgend jaar nog beter te doen.

 

Teamchef Werner Daemen : “ Met Lukas, Danny en Jan hebben we onze line-up reeds volledig klaar. Ik ben echt blij om Lukas erbij te hebben. Hij is nog jong maar is uit het juiste race-hout gesneden. Ik ben ervan overtuigd dat de combinatie BMW S1000RR – Pirelli voor hem ideaal gaat zijn. Hetzelfde geldt voor Danny die vorig jaar onze grote concurrent was en een heel sterk seizoen heeft gereden. Het is altijd goed de regerende kampioen in je team te hebben. En Jan kan dan weer zijn leerjaar proberen te bekronen door zijn ervaring aan het stuur van de BMW. Vorig jaar kwam hij over uit de Supersport categorie en had wat tijd nodig om te wennen aan de superbike. Kortom ik ben er zeker van dat we met een ijzersterk trio aan de start van het nieuwe seizoen komen.

Lukas Trautmann :” Na een beetje teleurstellend seizoen 2016 ben ik echt blij om onder de vleugels van Werner terecht te komen. Het Van Zon Remeha BMW team is een echt familiaal team. Iets wat ik nodig heb om te presteren. Ik heb de S1000RR al aan de tand kunnen voelen in Almeria en … I LOVE THE MACHINE !! Met deze motor en de juiste banden moeten we resoluut voor de TOP 3 gaan al besef ik ook wel dat Werner met heeft aangetrokken om kampioen te worden. Simpel..  “

Danny de Boer : “ Ik ben zeer blij dat ik de overstap naar het Van Zon Remeha BMW team heb kunnen maken. De motor is compleet nieuw voor mij maar ik neem de uitdaging graag aan. Ik heb een deel van mijn team kunnen mee nemen en dat geeft mij veel vertrouwen om het maximale resultaat te behalen. Werner begrijpt dat die dingen belangrijk zijn en heeft daar ook goed aan meegewerkt. Bovendien is Werner, als ex-rijder, iemand die veel langs de baan staat. Hier haal ik graag mijn voordeel uit.

Jan Bühn : ” Dolblij dat ik heb mogen of kunnen bijtekenen bij Werner. Het team heeft me vorig jaar de kans gegeven op de BMW en nu moet ik die ervaring omzetten in resultaten. We weten wat we nodig hebben om vooraan mee te strijden dus dat komt allemaal in orde. Ik heb er alvast een supergoed gevoel bij. Ik ga alvast de lange winterstop gebruiken om met perfect voor te bereiden.”

 

Contact:

Sebastian Kuhn | email. Sebastian.kuhn(at)sk-sportsmarketing.com